27 Ekim 2009 Salı

Teknoloji detoksu

Yazıyoruz, okuyoruz, dinliyoruz...
Detoks, detoks, detoks
Şöyle bir düşünün.. Bir gün boyunca teknoloji detoksuna girsek neler olur.

Resim Ekle

1) Sabah kalktığımızda nescafemizi, kettle kullanmadan cezvede yapmamız gerekir.
3) Cep telefonları kesinlikle kullanılmayacağından ve evde alarmını kurabileceğimiz bir saat olmadığından, David %100 işe geç kalır, benim umurumda olmaz.
4) Eğer şanslı isek ve bir gün önceden dolapta ütülü gömlek ve pantolon varsa giyer gider, yoksa yandı. Hele bir de düşünün ki detoksun ütü gününe denk geldiğini.
5) Eğer dergi için göndermem gereken makaleler varsa bu sefer ben yandım, çünkü elden götürmem gerekecek bu da yaklaşık 1.5 saat yürümeye bedel.
6) Aşkım David ki tuvalete bile neredeyse arabayla gitmeyi tercih eder, işe 2 saatlik bir yürüyüşten sonra varmış olur.
7) Elektrikli hiç bir cihaz kullanamayacağımdan, elektrik süpürgem, çamaşır makinem, fırınım ve bulaşık makinem out olur. Ütüyü zaten söylemiştik.
8) Sadece kitap okumak, örgü örmek ve resim yaparak geçireceğim bir günün sonunda, bloğuma bakamadığım, internette sörf yapamadığım, film izleyemediğim için çıldırma noktasına gelmiş olur ve akşamı bulurum.
9) Canım David yine yürüyerek eve gelir ve sıcak su olmadığından soğuk su ile duş yapmak zorunda kalır. Gecenin ilerleyen saatlerini şeytani bir şekilde planlayan benim için de soğuk su ile duş elzem olur.
10) Akşam yemeği elektrik olmaması bahanesi ile kısa tutulur fakat yakılan mumlar bu sefer, romantizmden ziyade zaruret olur.
11) Dışarı çıkmayı kimse göze alamaz, çünkü herkes gün içerisinde yeterince yürümüştür.
12)Yemekten sonra, sohbet etmeye fırsat bulup, günümüzün ne kadar korkunç geçtiğini itiraf etiikten sonra, televizyonun, playstationun, bilgisayarın akşamları sohbetimizi baltaladığı itiraf edilir ve sohbete devam edilir.
13) Yatağa giden yol kısalır, o gece sıcak ve uzun olur.

Hiç yorum yok: