BARDAK: Mojito uzun sürede içilen bir içkidir; bu yüzden, bardağının da uzun olanlardan
NANE: Sekiz nane yaprağını, aromasını vermesi için ezin. İçine atmadan önce de bardağın içi yüzeyine sürün ki, kokusu kalıcı olsun.
LIME: Artık marketlerde kolayca bulunuyor. Bir yemek kaşığı lime suyunu, bardağa ekleyin.
ŞEKER: İki çay kaşığı esmer şekere ihtiyacınız olacak.
BUZ: Bardağın yarısına kadar, parçalanmış buz doldurun.
KARIŞTIRMA: Bu ana kadarki tüm malzemeleri, yaklaşık beş saniye boyunca karıştırın.
ROM: Karışıma biraz daha buz ve 50 ml rom ekleyin.
SODA: Bardağın en üstüne az miktarda soda ekleyin.
ÇALKALAMA: Uzun bir kaşıkla, tüm içeriği çalkalayın.
SÜS: Bardağın üstüne,
Popülaritesini, en sıkı tüketicisi Ernest Hemingway'e borçlu olan bir içki o... Ve nasıl yapıldığını bilmemiz gereken bir içki..
Kaynak: Sabah Gazetesi
2 yorum:
Tam bana göre bir post olmuş..Bayılırım mojito ya arşivime ekledim teşekkürler paylaşım için...Görüşmek üzere...
Afiyet olsunn :)
Yorum Gönder