27 Ekim 2009 Salı

Alanım dar oynayamam yok !

Oldum olası küçük evleri sevmişimdir. Bana her zaman daha sıcak, daha sevimli gelmiştir. Tabii eğer eviniz küçükse, yaratıcı olmak, düzenli olmak tamamen bir zorunluluk. Özellikle mutfağınız küçük ise düzenli olmanız şart. Benim açık plan bir mutfağım var. Çok küçük değil, çok geniş de değil. Dar mutfaklarda, geniş çalışma alanına sahip olabilmek için işte size birkaç küçük öneri.

1) Öncelikle mutfağınızda, gerçekten neye ihtiyacınız olup olmadığına karar verin. Yani "Bir gün gelir lazım olur." dediklerinizi ya ihtiyacı olanlara verin, ya da atın. Çünkü inanın bana o gün asla gelmeyecek.

2)Mutfak robotunuz, ekmek makinanız ve buna benzer gereçlerinizi kutularında, dolap üstlerinde saklayabilirsiniz. Gerektiği zaman kullanırsınız.

3)Erzak dolabınızda hiç bir şeyi paketi ile saklamayın. Her çeşit erzağınızı mümkün olduğu kadar, saklama kaplarına veya kavanozlara yerleştirin. İşin sonunda daha çok yeriniz açıldığını göreceksiniz.

4)Bildiğiniz gibi mutfakta en çok hacim kaplayan eşyalarımızın başında tencere ve tavalar geliyor. Düzenli aralıklarla tencere dolabınızı düzenlerseniz, alışverişe çıktığınız zaman, ihtiyacınız olmayan bir şeyi satın alarak hem yer sıkıntısı çekmez, hem de tasarruf etmiş olursunuz.

5)Dolap içerisindeki raf sisteminizi gözden geçirip, yeniden bir yapılanmaya gidebilirsiniz. Rafsız dolaplar her ne kadar daha geniş gibi gözükse de, unutmayınız ki kullanım olarak aslında en dar olanlardır.


http://www.pantree.com adresinden satın alabilirsiniz.

1 yorum:

mutfakcini dedi ki...

Çok güzel bilgiler.Öyle güzel dolap içi sistemleri varki piayasda.ben mecidiyeköyden almıştım tava ve tabak için olanları.çok kullanışlılar gerçekten.