30 Ekim 2009 Cuma

Ödül

Bir film düşünün.Kadın veya erkek olmaktan çok, insan olmanın önemli olduğunu bağıra bağıra, sessiz çığlıklarla anlatan bir film. Bir film düşünün iki oskarlı oyuncusu ile, ki Akademi oskarı kime vereceğini hep bilmiştir dedirten. Ben de bundan böyle Denise ödülü ile en sevdiğim filmleri ödüllendireceğim Bir film düşünün ne kadar yalnız kalacağınızı bilseniz dahi, doğruluk adına inatla savaşmaktan vazgeçmemeniz gerektiğini hatırlatan ve o öyle bir film ki zayıfların güçlü geçinen gerçek zayıflarca nasıl, her fırsatta ezilmeye çalışıldığını gözler önüne seren. Cinsel tacizin ne boyutlara ulaşabileceğini ve karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini anlatan bir film. Bu filmi tavsiye ediyor ve bu filmi "Denise "ödülü ile taçlandırıyorum.



Denise goes to........


Başrollerde Charlize Teron, Frances Mcdorman, Sisy Spacek, Woody Harrelson ve Sean Bean var.
Erkek arkadaşından dayak yediği için, iki çocuğu ile baba evine dönen Jenson ( Charlize Teron), kuaförde çalışmaya başlar. Tek isteği çocuklarının karnını doyurup, ayrı eve çıkabilmektir. Kuaförde karşılaştığı Glory ona madende çalışırsa daha fazla para kazanacağını söyler ve Jenson hemen işe başvurur. Babası dahil olmak üzere kadınların madende çalışmalarının doğru olmadığına inanan bir grup erkek ve kendisi ile aynı durumda olan 6 kadın ile beraber savaş vermek zorunda kalacaktır.
Filmin hikayesi aniden yön değiştirdiğinde daha fazla etkileneceksiniz eminim. Gerçek hayat öyküsüne dayanan filmin gerçek kahramanı aşağıda.


Hiç yorum yok: