7 Kasım 2009 Cumartesi

Deepak Chopra'dan

Eger okumadıysanız Deepak Chopra'nın kıtaplarını tavsıye ederım. Özellikle Ruh İkizi adlı kitaba eminim bayılacaksınız hemen burada RUH İKİZİ adlı kitaba bir Denise Ödülü verelim.

And Denise goes to..






Yetenekli, genç bir doktor olan Raj Rabban, sevginin ve ölümün anlamını bildiğini düşünürken, Manhattan metrosunda alev saçlı Molly ile karşılaşır. Bu karşılaşma, onun hayal bile edemeyeceği kadar derinlere nüfuz eder. Raj, ailesinin kendisi için seçtiği Maya ile nişanlı olmasına rağmen, Molly onun ruhundaki ateşi yakan alev olur. Kısa bir süre, ancak gerçek ruh eşlerinin paylaşabileceği bir rüyayı yaşarlar. Önünde uzanan yol, onu ve ona yakın olanları ölümün kapısından içeri taşıyacaktır. Ruh İkizi, sadece iki kadına birden duyduğu aşkla bölünmüş bir adamın hikâyesini anlatmamaktadır. Deepak Chopra'ya özgü sezgilerle de zenginleştirilmiştir. Yazarın zihin, beden ve ruh anlayışı, yeni ve cesur bir ifade kazanmakta; kendisine, tutkulu ve saplantılı bir aşk hikâyesi sunulan okuyucu, sevginin bizi ölümlü hayatın sınırları dışına nasıl taşıyabileceğini keşfetmeye davet edilmektedir.
(Kitabın tanıtım yazısından)

Deepak Chopra'nın mailime gelen bir yazısını da sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bollugun sirrini aramaya çikan genç bir adam ile ilgili kadim bir Vedic öykü vardir. Aylar boyunca tüm ülkede seyahat eder, bir gün ormanin derinliklerinde spiritüel bir üstada rastlar ve ona sinirsiz zenginlige ve varliga sahip olmanin anahtarini bilip bilmedigini sorar.

Spiritüel üstat söyle yanitlar, “Her insan varliginin kalbinde iki tanriça vardir: Zenginlik tanriçasi Lakshmi, o cömert ve güzeldir. Eger ona ibadet edersen, sana hazineler ve zenginlikler ihsan edebilir, ama kaprislidir ve seni uyarmadan destegini geri çekebilir. Diger tanriça, Bilgeligin Tanriçasi Saraswati’dir. Saraswati’ye hürmet edersen ve kendini bilgelik elde etmeye adarsan, Lakshmi kiskanir ve sana daha çok dikkat gösterir. Ne kadar çok bilgelik ararsan, Lakshmi o kadar hararetle senin pesine düser, sana zenginlik ve bolluk yagdirir.”

Birçok insan yasamlarini Lakshmi’nin – para, süslü evler, lüks arabalar ve diger zenginlik sembolleri – pesine düserek harcarken, gerçek bolluk egonuzun dilek listesini zamaninda karsilamak ile ilgili degildir. Gerçek bolluk aslinda oldugunuz kisinin saf bilinç, saf potansiyel oldugunu bilmektir. Benlik duygunuz ego zihin ve fiziksel bedenle özdeslesmenin ötesine genisler ve siz asil ruhsal doganiza uyanirsiniz. Bu genislemis farkindalik halinde, sinirlayici inançlari ve korkulari saliverirsiniz, sonsuz zeka alaninin gereksinimlerinizi ve arzularinizi çabasiz kolayliklar gerçeklestirmesine izin verirsiniz.

Simdiki ekonomik iklimimizde, kitlesel korku ve kitlik hipnozu neredeyse karsi konulamaz olabilir. Zihinsel enerjilerinizi üzüntüyle tüketmek yerine, ruhsal zenginlik, coskunluk gelistirmeye ve potansiyelinizi gerçeklestirme arzunuza odaklanin. Bunu nasil yaparsiniz? Meditasyon yaparak, gerçek doganiz ile baglanti kurarak, bilgelik arayarak ve ‘Basarinin Yedi Ruhsal Kurali’ni uygulayarak. Bunlar her yaratici islemi yöneten bilincin evrensel yasalaridir – bir bebegin dogumundan bir galaksinin dogumuna kadar. Kendinizi bu kozmik yasalara uyum içinde hizaladiginiz zaman, yasamin dogasinda var olan bolluk olursunuz.

Bolluk dostluk, para, yaratici ifade, iyi saglik, sevgi dolu iliskiler, zihinsel enerji ve coskunluk, zihin huzuru ve diger sonsuz sekillerde gelebilir. Ancak zenginlik nasil tezahür ederse etsin, önemli nokta su ki bu etkiler içsel ruhsal uyanisin kendiliginden olan dogal sonuçlaridir; bunlar kendi adlarina aranmazlar. Para, basarilar, ödüller – bunlarin hepsi yasamin gerçek armaganinin yan ürünleridir; yasamin gerçek armagani içsel ilahiliginizin ortaya serilisidir.

Sevgiyle,

Deepak Chopra

Hiç yorum yok: