22 Ekim 2009 Perşembe

Bir tarif de benden




Bugün işim çok... Dergi için beş tane makale kontrolü, akşam için hazırlanmak üzere Paula ile kuaför randevusu, Emel iş gereği Sardunya'da onun evine uğrayıp çiçeklerine su vermem gerek. Kendi evime borulara bakmak üzere tamirci gelecek.. Falan filan.. Bugün akşam yemeğe gidileceğinden bugün ne pişirsem diyerek ruhumu daraltmama gerek yok. Bloglar arasında savrulurken, hamarat hanımların bir sanat aşığı gibi, karınlarından çok ruhlarını besler gibi yemek pişirme aşklarına bayılıyorum. Tabii kıskanıyorum da. Kötü bir açşı değilim. Aksine iyi yemek uydururum. Beni en çok bozan ise yeni bir yemek tarifi uydurdum, ben yaptım diye havalarda gezinirken, bazılarını bloglarda görüp "Aa zaten varmış böyle bir yemek" demek. Bloglardan tarif aldığımı ve sonra da buna kapak uydurduğumu zannetmeyin lütfen. Bu kötü tesadüfü, iki-üç kere yaşadım ve havalara girecek kadar da yaratıcı olmadığımı anladım. Olsun evde kimse aç kalıp da, pişirilenler afiyet ve zevkle yeniyor ya o da bana yeter. Tatlı ile aram olmadığı için doğal olarak pişirmek de aklıma gelmiyor. Olsa olsa supangle yapıyorum. Meyveli yoğurt yeme alışkanlığımız var. Sabahları acele ile evden çıkıyorsak eğer, dolaptan bir tane kapıveriyoruz hemen. Bu kadar yemekten konuştuk bir tarif de ben yazayım.

SEBZELİ MAKARNA
Makarnaları porsiyon olarak ölçmenin en kolay yollarından biri baş parmağınız ile işaret parmağınızı kullanmak. İşaret parmağınızı, baş parmağınızın ortasına gelecek şekilde kapatın. Oluşan boşluk kadar aldığınız makarna, bir porsiyona bedel. Ben tarifi 4 kişiye göre yazacağım.

1 su bardağı bruksel lahanası
1 su bardağı brokoli
Yarım su bardağı mantar
Her servis için 1 çorba kaşığı tereyağ
Her servis için bir tutam kekik
Yarım su bardağı kaşar veya çedar peynir rendesi
1 kaşık zeytinyağı
1 baş soğan
Tuz,karabiber

Boş bir tencereyi su ile doldurarak, içine tuz atın ve bir kaşık zeytinyağı koyarak, kaynamak üzere ocağa koyun.

Su fokurdamaya başlar başlamaz makarnaları içine atın.

Makarnaların kaynamasından yaklaşık beş dakika sonra, daha evvel çok küçük olmamak kaydı ile, doğramış olduğunuz brokoli ve bruksel lahanalarını da makarnanıza katın.

Onlar kaynaya dursun, siz küçük bir sahana bir kaşık zeytinyağı koyarak kızdırın. İçine soğanı küp küp doğrayarak pembeleşmesini bekleyin. Üzerine mantarları atarak kavurun. Mantarlarınız kavrulmaya başlar başlamaz, üzerine tuz ve karabiber serpip altını söndürün. ( Makarnayı sıcak suda bırakın, süzmeyeceğiz)

Her servis tabağına birer kaşık tereyağ koyarak tencereden delikli bir servis süzgeci yardımı ile aldığınız makarnanın ve sebzelerin suyunu mümkün olduğu kadar süzerek tabağınıza koyun. Üzerine kavurmuş olduğunuz mantarları ve en üzerine de peynir rendesini ve bir tutam kekik koyun.

Afiyet olsun :)




2 yorum:

Canan dedi ki...

Vallahi görüntü yemek dergilerinde çıkmış kadar güzel. Tadı için içinde brüksel lahanası ve brokoli varsa birşey diyemeyeceğim. Ama sağlık fışkırdığı kesin:)

Ellerine sağlık canımcım,
Canan

Denise dedi ki...

Aynen öyle zaten :)
Bu arada bruksel lahanası ile brokoliyi çoookk sevdiğin belli oldu :)