4 Ocak 2011 Salı

TELASLI KADIN

Hepimiz zaman zaman hayatımızda değişiklik yapmayı severiz. Çoğu zaman bu kişisel zevklerimize göre gelişir. Kimimiz alışverişe çıkar, kimimiz tatile gider, kimimiz evde eşyaların yerini değiştirir. Bazılarımız vardır ki kendilerinde yaratmak istedikleri değişimin farkına vararak kişisel gelişim kitaplarına başvururlar, ki sanırım bu gerçekten faydalı. İşte “Telalı Kadın Sendromu” tam böyle bir zamanda yardımınıza koşacak türden bir kitap. Hayatlarımıza canlılık, neşe ve huzur getirmesi için yazılmış. Faydasını görür müsünüz yoksa sadece okumakla mı kalırsınız bilemem ama ne demişler “ Akıl akıldan üstündür.”

Yazar Brent Bost, tıp alanında yirmi yıldan fazla deneyimi olan bir kadın hastalıkları uzmanı. Baylor Tıp Fakültesi mezunu olan Bost, ihtisasını Dallas Tıp Fakültesi hastanesinde yapmış. Düzenli olarak ABD’ deki en iyi doktorlar listesinde yer almakta. Gelin onun sesine kulak verelim.

Kitabın birinci bölümü sendromu anlamanıza yardımcı olmak için yazılmış ve en önemlisi bundan muzdarip olup olmadığınızı anlamanıza yardımcı olmaya çalışıyor.

“Telaşlı kadınlar meşgul ve üretken kadınlardır. Ne gerekiyorsa ona sahiptirler ve işleri hallederler. Ancak onlara daha önce kolay görünen şeyler, idare etmesi güç hale gelir. Hayatın getirdiği neşe duygusu gizemli bir şekilde uçar gider.” Kitabın birinci bölümü yani tanı merkezi diyebileceğimiz bölümde 9 altın soru var. Cevaplarını verdiğiniz zaman zaten bu sendromdan muzdarip olup olmadığınızı bu sorulara vereceğiniz cevaplar belirleyecek.

1) Kendinizi çoğu zaman stresli mi hissediyorsunuz?

2) Her zaman koşuşturmak zorunda olduğunuz yerler mi var?

3) Kendiniz için asla vaktiniz yokmuş gibi mi hissediyorsunuz?

4) Sizi daha önce kızdırmayan şeylerin artık sizi kızdırdığına daha çok tanık mı oluyorsunuz?

5) Özellikle uyumadan önce bir düşünce kasırgasına tutuluyor musunuz?

6) Egzersiz yapabilecek enerjiniz ve zamanınız var mı?

7) Diyet yapıyor ama bir türlü faydasını göremiyor musunuz?

8) Hayatınızda size hoşnutluk veren şeylerden artık haz almıyor musunuz?

9) Partnerinizin cinsel ilgisi sizi heyecanlandıracağı yerde aksi tepkiye mi sebep oluyor?

Bu soruların bir çoğuna eğer “Evet” cevabı verdiyseniz bir sendroma sahipsiniz. “Telaşlı kadın sendromu” Kitap bu soruların nedenlerini son derece sade bir dille anlatırken, çözümleri de son derece kolay bir şekilde önünüze sunuyor. Daha iyi bir yaşam dengesi için uygulamanız gereken 7 adımlık plan ise, bir çoğumuzun hayat kavgası sırasına sıklıkla karşılaştığımız sorunlar ile başa çıkabilmede yardımcı bir rehber. Gerek fiziksel olarak gerekse ruhsal olarak arınmanın anahtarlarını son derece açıklayıcı bir şekilde dile getirilmiş olan “Telaşlı Kadın Sendromu” adlı kitabın kısa sürede bir danışman olarak, başucu kitaplarınız arasında yer alacağından eminim.

Hiç yorum yok: